Caixes de vida

Descripció del projecte

La caixa és el reflex d’un moment determinat o d’una situació determinada, al cap d’un mes pot ser diferent, cada objecte remou sentiments i vivències diferents.

Elements principals de la tasca:
Ajut en el treball emocional a través d’objectes.
Pren distància i és objectiu, tot centrat en l’objectiu.
Ajudar a mantenir a la persona enfocada (que la persona al recordar, no s’encalli).

Procés:
1a. Sessió:
Presa de contacte
Explicació objectiu i procediment.
Presentació.

2a. Sessió:
Escollir els objectes
Concreció de la caixa

Objectius del projecte

  1. Treballar amb tècniques de reminiscència, aplicades a la intervenció social, la identitat personal i la construcció d’un espai de reconeixement per a les persones que reben la intervenció.
  2. Definir i sistematitzar pràctiques de reminiscència aplicades als àmbits d’intervenció social.
  3. Promoure la comprensió i l’apressi mutu, amb el valor afegit de l’intercanvi internacional, intergeneracional i intercultural .
  4. Recerca de persones que es troben en situació de risc, amb la finalitat d’afavorir-ne la  participació en el procés de treball.
  5. Seleccionar els objectes, fotografies,…, elements significatius i personals de cadascun dels participants, que acabaran configurant el resultat final de la caixa d’història de vida.
  6. Recollir la història i significació de cadascun dels objectes seleccionats, amb la finalitat d’obtenir un itinerari biogràfic de les persones participants, elements que facilitaran la posterior sistematització del procés de treball.

El 2018 fem un projecte intergenaracional sobre les caixes de vida2018 Caixes Històries De Vida

Deixa un comentari